Jag läste i Medborgaskolans nyhetsbrev om Ernst, 96 år, som fick en smartphone av sin dotter i present förra året. Ernst gick på kurs för att lära sig hur den funkar och nu är han en fullfjädrad användare som både mailar och smsar.

Jag hade en tidigare kollega som berättade att hennes mans farfar, 101 år gammal, tyckte mailen var så fantastisk eftersom han kunde hålla kontakten med alla sina barn och barnbarn på ett lätt sätt när han själv orkade och hade lust.

Min svärmor som är 83 år, har alltid varit en flitig brevskriverska, till glädje för barn och barnbarn som bor i andra delar av landet. Men sedan något år tillbaka mailar hon mestadels istället, vilket är miljövänligt, billigt och mer effektivt.

Dessa tre exempel bevisar verkligen att nyfikenhet och vilja att lära inte alltid har med ålder att göra. Jag hoppas att jag också kommer att välkomna utvecklingen och jobba för att jag är en attraktiv samtalspartner oavsett hur gammal jag är.