Himmel och pannkaka vad december har gått fort! Alla mina stora planer för vad jag skulle hinna med har gått i stöpet, men jag vill ändå hinna med att komma med några bra tips inför julledigheten.

1. Är du sugen på lite julpyssel rekommenderar jag PTK Rådgivningstjänst. Alla med ITP har ett bra försäkringsskydd, och ännu bättre kan det bli om man tar sig lite tid och ser över de egna behoven.

2. När du handlar i matvarubutiken kan du lätt se jämförelsepriser på olika produkter – nu är det möjligt att göra samma jämförelse för pensionen. På Collectums hemsida kan du se vad ditt ITP-sparande kostar i kronor och ören hos de olika bolagen. Något av se över i jul.

3. En sista titt på premiepensionen (på pensionsmyndigheten.se) kan också vara väl värt mödan nu när det dessutom kommit in nya pengar.

4. Känner du att du har energi kvar så här dan före dan före dan före dopparedagen och vill ha lite inspiration är du varmt välkommen till PTK på Facebook.

5. Har du fullt i glaset men ont om sånger till julbordet kanske den här passar bra! Tipset kommer från Pension online. Den är skriven av Ulf Söderqvist med melodi från Trollkarlen från Indialand.

”När börsen har rasat får många panik
för borta är drömmen att bli ack så rik.
Men nubben står stadig som ingenting hänt
för den ligger alltid kring 40 procent”
Ha nu en riktigt trevlig julledighet! God Jul!