Drygt en vecka kvar bara – sen ska jag hoppa och leka som vanligt igen!  Den här vintern har antalet benbrott tydligen slagit rekord och jag är inte direkt ensam om att ha benet i gipspaket. Men som tur är så har jag kunnat jobba i princip hela tiden i alla fall.

Men alla är inte riktigt lika lyckligt lottade som jag, ibland är en lång sjukskrivning det enda alternativet. I ett sådant läge påverkas ekonomin rejält, framförallt om man har en hög inkomst.

För att vara lite förberedd om olyckan är framme kan det vara bra att känna till vilka ersättningar du har rätt till vid en längre sjukdomsperiod. Har du turen att omfattas av ITP  får du ersättning från flera håll och inte bara från Försäkringskassan .

Det enklaste sättet att ta reda på hur det ser ut för din del, är att kolla i rådgivningstjänsten.  Där får du ju också besked om du behöver komplettera med någon försäkring utifrån din egen ekonomiska situation

Om du blir nyfiken och verkligen vill fördjupa dig i ämnet och vill veta exakt hur man räknar ut respektive del är PTKs Handbok om försäkringar att rekommendera  .