orangekuvert 2014

Nu har den kulörta årstiden inletts med tulpaner och värdebesked i vackra färger :-)

Från och med den här veckan ska 5,5 miljoner pensionssparare få en tjuvtitt in i den framtida ekonomin. Det är ju onekligen rätt många kuvert som ska distribueras under relativt kort period och jag kan tänka mig att det är en del diskussioner med posten för att få det hela att funka. Utskicket pågår fram till slutet på mars då även de alldeles färska spararna får sitt besked.

Här kan du se när kuvertet beräknas landa i din brevlåda.

Den som har avsagt sig det fysiska kuvertet får istället ett meddelande till mailen om att de egna pensionssidorna är uppdaterade.

Pensionsmyndigheten har jobbat mycket med att förenkla och göra värdebeskedet lättare att ta till sig, men känner du trots det att du vill ha lite stöd finns det en guide på deras hemsida.

Jag vet att många lägger det orange kuvertet i en hög med andra ”kolla-igenom-sen-kuvert”, men jag rekommenderar starkt att öppna kuvertet direkt!

Att öppna och försöka förstå vad siffrorna betyder kan minska den eventuella olustkänsla som kan komma smygande så fort ordet pension kommer på tal.

Använd också minpension.se för att få en överblick över hela pensionen, för du vet väl att det orange kuvertet bara redovisar vad du tjänat in till allmän pension?