I mitten av april lanserade PTK Rådgivningstjänsten under festliga former på biografen Skandia i Stockholm. Det är nu närmare 2 500 personer med ITP som har använt tjänsten åtminstone en gång.

Av de frågor som hittills har kommit angående Rådgivningstjänsten är de flesta av teknisk karaktär. Den vanligaste frågan handlar om e-legitimationen och hur man fixar en sådan.

Men några frågor har också handlat om hur man går tillväga för att faktiskt lyda de råd man får. Den frågan är ju ytterst relevant för den som tar sig tid att lägga en stund på sin framtida ekonomi. Svaret är att det i dagsläget inte går att utföra något direkt i tjänsten, utan det måste göras på annat håll.

Om du vill göra någon förändring när det handlar om till exempel efterlevandeskyddet i din tjänstepension eller flytt av densamma är det via Collectum du måste gå. Vill du göra ändringar i placeringen av din premiepension vänder du dig till Pensionsmyndigheten istället.

Har du ytterligare funderingar kring PTKs Rådgivningstjänst så kika gärna in under rubriken vanliga frågor och svar som finns längst ner på sidan när du kommer dit. Hittar du inte svaret på dina fråga där, är du välkommen att höra av dig till oss.