Pensionsmyndigheten har problem med massbyten av premiepensionsfonder. Massbyten inträffar när premiepensionsförvaltare genomför byten för alla eller många av sina kunder vid ett och samma tillfälle. Eftersom gigantiska summor skyfflas runt mellan fonderna, via så kallade robotinskjutningar, så utsätts hela systemet för stora påfrestningar.

Men från den första december är det slut med den typen av aktiviteter. Då inför Pensionsmyndigheten nämligen en lösning där den som vill in i systemet måste knappa in några förvrängda tecken. En robot kan inte manuellt skriva in en bokstavskombination, vilket alltså precis är det som är meningen.

Den som idag använder någon typ av premiepensionsförvaltare bör i god tid innan december kontakta denna för att höra vad som händer framöver med förvaltningsuppdraget.

I det sammanhanget kan det ju också vara lämpligt att fundera över om det verkligen är värt pengarna att ha en förvaltare. Har utfallet blivit så mycket bättre att det är värt den extra kostnad det innebär att låta någon annan ta hand om premiepensionen – eller finns det andra billigare och bättre alternativ. Kanske kan du ta PTK rådgivningstjänst till hjälp?

Det kan väl vara något att fundera över i hängmattan under semestern, eller hur? :-)

 Ha en underbar sommar!