När jag läser i DN att allt fler svenskar pensionerar sig utomlands börjar jag återigen fundera på hur jag själv ska göra när jag slutar jobba. Jag hoppas och räknar med att jag ska kunna jobba många år till, men rätt var det är så står man förhoppningsvis där i alla fall- och vad vill jag då se när jag slår upp mina ljusblå? 

I vintras när det var 15 grader inomhus trots att elmätaren gick på högvarv och jag varje dag halkade runt med mitt brutna ben tror jag faktiskt att en och annan svordom slank ut. Samtidigt som jag lovade mig själv att jag som pensionär aldrig frivilligt skulle tillbringa en enda vinter i Sverige.

Men senast i helgen när jag var ute på landet och njöt av den vackra våren, mindes jag med värme sporlovet då familjen grillade korv och gick promenader på isen. Vintern är rätt härlig ändå!

Fast våren är bättre, eller? Kanske sommaren ändå är bäst med värme, sol och bad och ljumma kvällar – och mygg.

Nä, jag är nog en riktig höstmänniska när jag tänker efter, härliga skogspromenader med svampkorgen fylld av trattisar som sedan tillagas i en god gryta eller soppa som avnjuts i skenet av tända ljus.

Det blir nog trots allt i Sverige jag kommer att tillbringa mitt yrkesfria liv, jag gillar helt enkelt årstiderna för mycket.