En kväll härom veckan blev jag uppringd på min privata telefon av en medarbetare på en av de stora försäkringsförmedlarna. Eftersom jag vid en tidigare anställning haft kontakt med förmedlaren fick jag nu ett erbjudande om att få kostnadsfri rådgivning vad gällde mitt privata sparande.

Självklart nappade jag på erbjudandet, så jag och min man knallade dit en kväll efter jobbet för att få råd kring vårt privata sparande. Rådgivaren visade sig vara en sympatisk person och vi pratade lite om ditten och datten och jag och maken berättade om vår ekonomi. Vi hade själva några tankar kring hur vi skulle förändra vårt sparande och när timmen hade gått bad vi om ett förslag, vilket vi självklart skulle få via mailen samma kväll.

Det här var för precis en vecka sedan och vi har fortfarande inte fått något förslag.

Man kan ju tycka att rådgivaren är en dålig säljare som inte följer upp vårt samtal – men det är nog snarare tvärtom. Han förstod antagligen direkt när jag sa vad jag jobbade med och har jobbat med, att det inte fanns några pengar att tjäna på att sälja häftiga fonder eller obegripliga strukturerade produkter och därför släppte han oss fortare än kvickt.

Så jobbar en bra säljare tycker jag!