Jag var precis inne och kollade mina premiepensionsfonder och de mår utmärkt.  Förutom att glädjas åt avkastningen konstaterade jag också att min genomsnittliga avgift på sparandet är drygt 0,2 procent, vilket jag tycker är bra.

Jag gick in på fondkollen.se och räknade ut vad det blir i kronor och ören.  Det visar sig att jag med min avgift betalar totalt ungefär 600 kronor för en engångsinsättning på 10 000 kronor som ska förräntas under de 15 år som jag minst har kvar till pension.

Eftersom fonderna till premiepensionen är starkt rabatterade gjorde jag en jämförelse med om jag skulle ha haft samma fonder utanför systemet. Då skulle avgiften istället vara nästan 0,6 procent, vilket i reda pengar motsvarar 1 700 kronor på varje tiotusing.

Jag vill inte påstå att jag är snål men det känns ändå väldigt bra att skillnaden på drygt tusen kronor hamnar i mina pensionsfickor och ingen annans:-)

Trevlig helg!