På torsdag smäller det! Då är det nämligen dags för världshistoriens andra ”Tjänstepensionens dag”.

Collectums initiativ från förra året har permanentats, och i år är vi ännu fler som engagerar oss och sprider ljus kring tjänstepensionen och berättar om dess förträfflighet.

Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för vad man kan göra den 27 september. Jag fick ett mail från Gunnar som är försäkringsinformatör på Saab i Göteborg. Han berättade att han är aktiv i sin roll och firar tjänstepensionen fyra gånger om året, genom att exempelvis skriva i interntidningen och där lyfta olika delar som är av intresse för kollegorna.

Det går alldeles utmärkt att skriva själv så klart, men vill man göra det lätt för sig kan man länka till artiklar eller frågor och svar på ptk.se.

För den som inte vill skriva själv eller inte har tid att göra något ”eget” har vi tagit fram en snygg affisch att sätta upp på anslagstavlan på jobbet. Vi har också tagit fram en kampanjsajt,  ptk.se/merpension med matnyttiga tips och goda råd när det handlar om pension.

För att verkligen utnyttja tillfället ska jag och två kollegor dessutom patrullera några av Stockholms gallerior för att prata med förbipasserande. Kom gärna förbi och prata med oss, vi finns i Västermalmsgallerian, Fältöversten och Gallerian under eftermiddagen på torsdag.

Och så har vi tänkt äta cupcakes på kontoret :-)

Hur firar du?

 Den fina bilden är illustrerad av Malin Wigren