Från och med idag börjar en orange våg att skölja över Sverige. Först ut att få kuvertet i januari var visserligen de som redan är pensionärer, men från och med den här veckan är det dags för alla kommande pensionärer att få sitt årliga värdebesked. När det avslutande utskicket till nytillkomna premiepensionssparare har landat i mitten på mars, har sammanlagt drygt 6,5 miljoner sparare fått ett framtidsbesked.

Jag vet att inte alla är som jag som sliter upp kuvertet med förväntan i blicken. Många öppnar det inte ens utan lägger det i högen med ”ska göra sen saker”. Men jag rekommenderar varmt alla att läsa innehållet för där står viktiga och intressanta saker.

Nyhet för året är att varje mottagare får en individuell prognos över hur länge man ska arbeta för att uppnå samma pension som tidigare generation.  

Observera att innehållet i det orange kuvertet enbart gäller den allmänna pensionen. För att bilden av den kommande pensionen ska bli rättvis måste de andra pensionsdelarna plussas på. Ett enkelt sätt att få en bra överblick är att logga in på minpension.se.

Gör det på en gång, så känns det bättre!