Det är fortfarande sommarstiltje på kontoret och då passar jag på att göra sådana saker som jag normalt lägger åt sidan i min ”göra sen-hög”. I den högen finns allt möjligt spännande – gamla tidningar, rapporter och en massa röda och blåa mappar med varierande innehåll.

I gömmorna döljer sig också sådant som jag har glömt att jag hade, till exempel boken ”Så funkar ekonomi” av Anna von Porat och Marie Corneliusson. Boken, som vänder sig till barn mellan 10 och 12 år, innehåller allt från hur länge pengar har funnits till hur samhällsekonomin fungerar i Sverige och resten av världen. Däremellan får läsaren också reda på hur familjekonomi fungerar och vad en aktie egentligen är.  

När jag bläddrar i boken, som är pedagogiskt skriven med korta texter och med mycket färg och tecknade bilder, kommer jag ihåg varför jag köpte den. Det är ju precis så här jag vill beskriva pensionssystemet! Lätt och ledigt med ett språk som alla förstår och med färg och form som inbjuder till läsning.

Nu fick jag massor av energi och ska genast ge mig i kast med mitt sisyfosarbete – att beskriva pensionssystemet så att alla kan förstå.

Skam den som ger sig! :-)