Tänk vad mycket man kan lära sig när man som jag är intresserad av pensioner.

Pensionsmyndigheten skickade ut ett pressmeddelande idag där man meddelar att alla utlandsboende personer som har rätt till svensk pension får sina orange kuvert den här veckan.

Det kanske i sig inte är så himla spännande i sig, men det kan ändå vara intressant att veta i vilka länder dessa personer bor. Inte helt oväntat toppar Finland med dryga 45 000 personer följt av Tyskland med drygt 17 000 personer som räknas som utlandspensionärer.

Efter resten av de nordiska länderna följer en himla massa av världens alla länder i fallande skara tills man är nere på de ställen där det endast bor en svensk pensionär, till exempel Kirgizistan, Tonga eller Kongo.

Men där långt ner på listan finns ett ställe som jag faktiskt inte känner till alls och det är Norfolkön, där det alltså bor en utflyttad svensk pensionär.

Oerhört spännande tycker jag!

Genast dyker det upp massa frågor i skallen om hur det är att bo och leva där.

Varför flyttar man dit? Har vår pensionär sin familj i den delen av världen? Pratar vederbörande engelska eller norfuk som enligt Wikipedia är de två officiella språken på denna vulkanö i Stilla havet öster om Australien men norr om Nya Zeeland?

Sannolikt får jag aldrig reda på det, men tankarna sätter åtminstone igång min fantasi och dessutom har jag lärt mig lite mer om vår värld :-)