Nu är det dags att summera första halvåret och jag kan konstatera att vi har jobbat hårt som vanligt med att sprida kunskap om pension och försäkring. Via trycksaker och utbildningar, personliga och digitala möten har vi träffat tiotusentals personer och pratat om innehållet i kollektivavtalen och vilka förmåner de innehåller. Med tanke på Collectums senaste undersökning bland privatanställda tjänstemän med ITP, där sju av tio säger sig vara lugna inför sin ekonomiska situation som pensionär, känns det som att vi har bidragit bra.

Vi, förtroendevalda informatörer och klubbordförande har tillsammans med anställda i våra medlemsförbund, hjälpt till att sprida kunskapen om att kollektivavtalad tjänstepension är bra och att den ger ett stort mervärde dagen det är dags att checka ut från yrkeslivet. Collectum har räknat ut att varje tjänsteman med ITP i genomsnitt kan lägga till 7 300 kronor till den allmänna pensionen.

I undersökningen framgår också att drygt hälften av de tillfrågade har besökt minpension.se, vilket är en stor ökning från förra året. Det är ju där man får överblicken över alla pensionsdelar och då kanske den kunskapen bidrar till att minska oron över den ekonomiska framtiden.

Apropå minpension.se vill jag slå ett slag för deras pod som alltid innehåller intressanta diskussionsämnen. Till exempel så diskuterade jag och branschkollegor deltidens betydelse för pensionen och vad man bör tänka på för gör det bästa möjliga. Något att lyssna på de här sista dagarna inför semestern, eller kanske till och med i hängmattan:-)

Ytterligare ett tips inför sommaren blir att kika bland PTK:s kursutbud och se om det inte är dags att fräscha upp pensionskunskaperna lite till hösten. I filmen kan du se vad det innebär att gå kurs hos oss.

 

 

Nu tar jag semester men hoppas att vi hörs och kanske till och med ses i höst igen.

Trevlig sommar!