Jag har precis besökt mina sidor på Pensionsmyndighetens hemsida för att kolla in mina premiepensionsfonder. Jag gör det ungefär en gång i kvartalet för att påminna mig själv om vad jag har valt för fonder, men också så klart för att se hur det har gått.

Jag kan konstatera att det har gått bra, jag har en genomsnittlig årlig avkastning som ligger på 7 procent vilket jag är mycket nöjd med. Jag har en risk som ligger lite under den genomsnittlige spararen, men det känns rimligt med tanke på att jag antagligen är snäppte äldre än den genomsnittlige spararen.

 Jag har gått igenom mina valda fonder och tycker att jag fortfarande har en bra mix med en räntefond, en bredare aktiefond och en Sverigefond. Sen har jag vågat mig på att krydda med ett par lite mer riskfyllda fonder. Självklart har jag tagit hänsyn till avgiftens storlek när jag placerat mina pengar.  

Jag passade på att kolla in minpension.se också när jag ändå var i farten och upptäckte att det nog var en uppgift som saknades. Men det finns ingen anledning att få panik över det nu – jag gör en notering i kalendern att jag ska ta tag i det vecka 16.

Först ska jag njuta av helgen och sen en vecka med familjen i New York!

 Glad Påsk!

PS: Så här tänker jag kring min pension, men det är ju inte troligt att du tänker på samma sätt. Mitt tips är att logga in på Pensionsmyndigheten och kolla in dina pensionspengar. Känner du dig osäker och behöver hjälp med att göra dina val så använd PTK Rådgivningstjänst – enkelt och gratis. Nu kan du dessutom logga in med mobilt bank-id:-)