Nu återstår bara några timmar innan jag flyger hem efter mitt första besök i Visby under Almedalsveckan. Det har varit mycket intressant och givande på många sätt. Och Visby har verkligen visat sig från sin bästa sida med sol, värme och glada människor.

Anledningen till att jag är häröverhuvud taget är att jag deltog i ett rundabordssamtal i går med rubriken Den dolda tjänstepensionen – svensk slapphet eller systemfel? Det var Skandia som hade samlat företrädare för olika grupper, för att under sansade former diskutera fördelarna med tjänstepension och hur den kan komma att se ut i framtiden.

Det blev ett intressant samtal bland annat om hur vi som jobbar med pensioner kan hjälpas åt för att få ut kunskapen och ge de rätta råden så att människor blir trygga i sina val.

Men förutom min egen aktiva medverkan har jag även lyssnat på en diskussion om kollektivavtalets framtid, hört Svenskt Näringslivs vice vd Christer Ågren bli milt roastad, samt fått mig en rejäl dos RUT-avdrag av Maud Olofsson.

Nu återstå i princip bara att äta en sen lunch och lyssna på en akademisk kvart innan det är dags för mig att bege mig hemåt till min väntande semester.

Jag önskar samtliga en härlig sommar så hörs vi i augusti!