Jag vet att de flesta människor ser fram emot tiden efter förvärvslivet. Jag vet också att många känner obehag och oro vid tanken på hur ekonomin ser ut där framme den dagen det är dags.

Känslan av att inte ha kontroll, inget vet ju med säkerhet hur det kommer att bli i framtiden, tror jag bidrar till oron.

Ett enkelt och bra sätt att skaffa lite koll är att gå in på minpension.se. I dagarna är det faktiskt över 1,5 miljoner pensionssparare som upptäckt möjligheten att få en överblick över pensionen.

Att man får uppleva livet som pensionär är ju målet, men ibland inträffar tyvärr saker på vägen som förändrar förutsättningarna.  Är du privatanställd tjänsteman med ITP och ännu inte upptäckt PTK rådgivningstjänst kan jag varmt rekommendera ett besök även där.

Förutom råd när det handlar om placering av pensionspengarna får du även en överblick av resterande försäkringsskydd. Till exempel vilken ersättning du har rätt till om du blir långvarigt sjuk eller vad som händer med familjens ekonomi vid dödsfall.

Tveka inte – gå dit på direkten och jag vågar nästan lova att du inte kommer att ångra dig.