Tjanstepensionensdag_tack_bloggNu har det gått en knapp vecka sedan den 27 september och vi kan börja summera Tjänstepensionens dag. Till vår stora glädje tog vi alla chansen att hjälpas åt och sprida ljuset över tjänstepensionen i allmänhet och ITP i synnerhet. I alla tillgängliga kanaler pågick ett intensivt arbete och det gav fantastiskt resultat. Bland annat tack vara våra förtroendevalda försäkringsinformatörer fick tusentals ITP-försäkrade ett glatt och uppmuntrande budskap – Grattis du har tjänstepension! Vår för dagen speciellt framtagna webbsida, besöktes av över 5 000 personer som fick tips kring sin pension!

Vi tycker naturligtvis att det är kul att höra vad som händer därute på arbetsplatserna och hur responsen blev. Häromdagen fick jag ett mail från Joakim på västkusten som berättade att han hade vidarebefordrat materialet från oss till sina kollegor och att det på hans arbetsplats finns ett hyggligt intresse för pension och försäkring. Men han påpekade att det krävs att han som försäkringsinformatör ligger på lite och sprider information.

Jag kan inte annat än att hålla med Joakim, intresset finns därute, och det gäller för oss som jobbar med försäkring att inte ta ihjäl det genom att svänga oss med en massa svåra ord och tråkiga och omständliga beskrivningar.

De allra flesta ser fram emot pensionen, och resan dit blir betydligt behagligare med ett bra kollektivavtal i bagaget.

Därför firar vi Tjänstepensionens dag och därför säger vi – Grattis du har tjänstepension!