Nu är slutet nära! I eftermiddag är PTKs grundkurs för informatörer till ända och det är dags att avrunda med efterlevandeskyddet vid dödsfall. 

Vi började faktiskt redan igår kväll innan middagen med att snacka om livet efter döden, när vi kom in på TGL, tjänstegrupplivförsäkringen som vi alla har genom kollektivavtalet. Tyvärr är det många som inte känner till den försäkringen, som faktiskt kan vara så stor som en kvarts miljon kronor till den efterlevande familjen. 

Det är arbetsgivaren som tecknar TGL och det finns åtta olika bolag att välja emellan, men jag tror att det bara är Alecta som automatiskt hämtar in dödsfallet genom Skatteverket. Och det är bara TGL som tecknas i Alecta som syns på Collectums värdebesked. För att de andra bolagen ska få kännedom om dödsfallet, och därmed kunna betala ut pengarna måste det till en signal från arbetsgivaren eller anhörig. 

När det ofattbara inträffar är det oftast en känslomässig chock för de efterlevande. Ibland kan det dessvärre även bli en ekonomisk chock när en av familjens försörjare avlider. 

Jag rekommenderar varmt att du sätter dig ner och funderar över hur din familjs ekonomi kan komma att se ut när du inte längre finns där. Kolla med din arbetsgivare var TGL är tecknad, ta reda på om du har efterlevandeskydd i din tjänstepension, återbetalningsskydd eller familjeskydd. Det här gäller alla oavsett avtalsområde, men är du privatanställd tjänsteman med hög inkomst kan du även ha rätt till familjepension.

Det bästa sättet att ta reda på hur ditt efterlevandeskydd ser ut är att kolla på värdebeskedet du får en gång per år, eller kolla i rådgivningstjänsten.

*Alecta , Bliwa , Folksam , Länsförsäkringar , Moderna Liv & Pension , SEB Trygg Liv Fondförsäkring , SEB Trygg Liv Gamla  och Skandia