Jag var i södra Frankrike för några veckor sedan och hälsade på några kompisar. Vid en förfrågan till värdparet hur vädret brukar vara så här års, fick jag svaret att det regnar ibland, blåser som tusan ibland och ibland är det väldigt varmt och badbart även i september.

Ju närmare vi kom avresan desto flitigare blev jag att kolla väderprognoserna därnere för att kunna packa rätt kläder. Det såg lite halvtradigt ut med regn och blåst alla dagar, så långbyxor och regnjacka slank ner i väskan medan sommarklänningen åkte ur densamma.

Väl på plats när solen bröt igenom och det blev 27 grader varmt konstaterade vårt värdpar glatt att det stämde precis med väderprognosen. Absolut inte kontrade jag, och meddelade lite lätt blank i pannan att detta verkligen inte var vad som utlovats.

Vi kom rätt snart fram till att vi hade använt oss av olika prognosverktyg varav det ena hade mer rätt än det andra, med facit i hand. Lite frustrerande tyckte jag och fick låna badkläder för att kunna utnyttja det faktum att det var 23 grader i vattnet.

Pensionsmyndigheten meddelade idag att alla pensionsprognoser ska beräknas på samma sätt för att underlätta för konsumenten.

Ibland önskar jag att även väderprognoserna standardiserades. Då skulle i alla fall jag slippa skämmas när jag går med jeans och tjocka skor medan alla andra går i linne och shorts i den varma medelhavsluften.

Trevlig helg!